Coremans

Ingrid Coremans

Wie is Ingrid Coremans

Ik ben een enthousiaste en energieke business coach en trainer met als basis een zeer professionele coachingopleiding , die vooral gericht was op business coaching, en een lange managementcarrière in een groot internationaal bedrijf.
In coachingtrajecten  combineer ik een groot aantal coachingtools en methodes met een grondige kennis van het bedrijfsleven.

Ik bied business coaching en managementtrainingen aan in het Nederlands en het Engels.

In 1983 studeerde ik af als Licentiaat-Doctorandus in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Na een jaar als leerkracht in het middelbaar onderwijs, startte ik in 1984 een succesvolle carrière bij Mars , Incorporated , een Amerikaanse voedingsmultinational met bekende merken als Uncle Ben’s , Mars, Snickers,  M&M’s, Whiskas, Pedigree..

De eerste 9 jaar deed ik ervaring op in verschillende managementjobs in de Financiële afdeling, de laatste 14 jaar in Human Resources. Van 2001 tot 2007 was ik Personeelsdirecteur voor Mars België  met vestigingen in Brussel en Olen.   Tevens was ik van 2005 tot 2007 projectleider voor werkbetrokkenheid voor gans Mars Europa (30 vestigingen in 14 landen).

In de loop van mijn carrière heb ik vaak ervaren dat opleidingen aan medewerkers wel kennis bijbrengen maar zelden echt tot duurzame veranderingen leiden. Deze vaststelling heeft mijn passie voor coaching sterk aangewakkerd. Ik ben er vast van overtuigd dat een coachingtraject wel ertoe leidt dat de opgedane kennis , kunde en vaardigheden geintegreerd worden in blijvende gedragsveranderingen.
In 2008 werd ik gecertificeerd als professionele coach bij The Coaching Square. (www.coachingsquare.be)

Integriteit, vertrouwen , betrokkenheid , verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling zijn steeds mijn belangrijkste waarden geweest om succesvol te zijn. Ik geloof heel sterk dat mensen het verschil maken in het bedrijfsleven en dat zelfkennis, inzicht en emotionele intelligentie de sleutels zijn tot succes.